divendres, 8 de gener del 2010

Refrany I


Qui riu últim riu millor

De mica en mica aniré penjant refranys i frases fetes tan típiques de la nostra terra i de tan típica pèrdua i desús.



foto feta per Natxo Barrau i Salguero

6 comentaris:

Natxo ha dit...

Em sembla una idea molt encertada.

Ja saps que m'agraden molt refranys, dites i similars.

Ets encara més bonica, si és possible, quan somrius així, plena de preciosa felicitat.

Magda ha dit...

Ahir, parlant amb una amiga, va sortir un refrany (Si vols quedar ben servit, fes-te tu mateix el llit) i em va dir "jo sempre els dic malament". Jo els faig servir molt. Em fan gràcia les "variacions" com aquell de: "Cria cuervos, y tendrás muchos".

Fa anys, a L'Hospitalet van obrir un bar que es deia El Refrán (si no recordo malament) i el primer dia convidaven a qui en digués varios. No vaig anar, però m'hauria fet gràcia fer-ho.

Bon dissabte!

Raquel ha dit...

A mi també sempre m'han agradat, potser perquè des de petita els he anat sentint a casa.

Recordo que em van comprar un llibre d'aforismes i refranys quan feia 3r de primària. En aquells temps el seu preu era de 100 o 200 ptes!!!
També recordo estar llegint-lo i comentant-lo amb el profe a l'hora de pati. Jo sempre tan rareta llegint quan tocava jugar... Així he sortit!! xD

Evidentment encara el guardo i el tinc a mà.
D'allà en sortiran uns quants!

Natxo ha dit...

Recordo un dia a la classe de llengua castellana a COU que la profe que teníam, bastant inepte, tot sigui dit, afirmà que el jovent ja no sabia refranys ni dites. Davant d'aquesta aserevarció sense cap mena de sentit, alguns vàrem saltar i diguèrem que allò era fals, i quasi una blasfèmia social -no utilitzàrem aquelles paraules-.

Sobretot la meva bona amiga Sarita i un servidor, i alguns més, vàrem dir-li molts refranys fins que s'adonà, després d'haver dit que algun ella no els coneixia, que els joves d'avui en dia no érem tant incultes.

Magda ha dit...

Natxo, hi ha ben bé professors que haurien d'estar dedicant-se a alguna altra cosa...

Natxo ha dit...

Sí, malauradament hi ha masses persones que es dediquen a la docència que no són adequades. Supose que també n'hi ha que han perdut els estímuls.

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons