dimarts, 15 de febrer del 2011

Allò de sempre

Fins fa uns minuts no he pogut escoltar la roda de premsa que l'entrenador del Girona, Raul Agné, va fer a Osca després del partit del passat cap de setmana.

Per qui no sàpiga què va passar:

Els periodistes li fan preguntes en castellà i ell les respon. Un periodista català li fa una pregunta en català i la comença a respondre en català. Periodistes locals el tallen perquè respongui en castellà. Agné diu tranquil·lament que aquesta la respondrà en català i a ells ja els respondrà en castellà "cap problema", però això no els satifà: pretenen que les respongui totes només en castellà. Vist això Agné decideix suspendre la roda de premsa.

M'agradaria destacar el "No da igual, no!" Diu tantes coses amb 4 mots...

Ho podeu veure a continuació:

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3368670

Des del meu petit raconet a internet vull i necessito donar suport a Agné perquè n'estic farta d'aquestes tonteries. Molt. I m'irrita que no ens vulguin deixar expressar com ens dóna la gana.

També vull donar-li les gràcies. Desitjo que mica en mica tots fem veure al món els nostres drets.

Després de veure les imatges, què és el primer que us ha passat pel cap?

1 comentari:

Natxo ha dit...

A mi m'ho explicà mon germà diumenge a la nit tornant del camp.

És vergonyós que no pugui respondre les preguntes dels mitjans catalans en el seu idioma, i el d'aquests mitjans. ¿Tant difícil és entendre que els mitjans audiovisuals catalans "necessiten" un tall en la seva llengua? A més, com ell mateix diu, la resta pot continuar fent-la en castellà com havia fet fins ara. I com també diu ell mateix, si la seva fos una altra procedència i parlés en aquest idioma no hi hauria cap problema.

A més, per més inri, la SDHuesca (que una anterior visita a Girona havia demanat a la premsa local que respectés el seu nom Huesca i no Osca -ja veiem quin concepte tenen del respecte...-) ha publicat una nota de premsa on demana disculpes als mitjans locals per la manca de roda premsa dient que Raül Agné es negà a contestar en castellà (fet totalment fals).

Accions com aquestes demostren que la nostra llengua encara no és respectada i és vilipendiada.

Gràcies Sr. Agné.

 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons